Narodna Apoteka

Tradicionalna Biljna Medicina

LJEPOTA

Uz pomoć plivanja postignite savršenu liniju

Tražite li fizičku aktivnost koja nije previše skupa, zahtijeva minimalnu opremu i nema očiglednog znojenja, plivanje ili vježbanje u vodi idealan su izbor za vas.

plivanjeOdaberite one vodene aktivnosti koje će najbolje odgovarati vašim potrebama i željama.

Ako ste tek započeli da se bavite plivanjem, izaberite za početak slobodni stil te ga kombinirajte s leđnim ili prsnim stilom. Leptir ili delfin stil preporučuju se onima koji se plivanjem bave duže. Plivanjem pokrećete i oblikujete i one mišiće koje ne aktivirate drugim aktivnostima, a mišići se ne bildaju, nego se oblikuju i izdužuju. Plivanje ili vježbanje u vodi efikasnije je jer voda pruža čak 12 – 14 puta veći otpor od zraka. Uz to, strujanje vode masira vaše tijelo pa je to i idealan način rješavanja ‘narančine kore’ odnosno celulita.

 

Aktivnosti u vodi savršen su izbor za sva godišnja doba. Zbog otpora vode, aktivnosti u vodi su intenzivnije, gubite kilograme, svi mišići na tijelu pravilno se oblikuju i izdužuju, a koristite i mišiće koje drugim aktivnostima ne aktivirate. Osim na fizički izgled, vodene aktivnosti pozitivno djeluju na srce i krvožilni sistem te su odličan način izbacivanja stresa.