Narodna Apoteka

Tradicionalna Biljna Medicina

LEKSIKON BILJA

Liječenje raka uz pomoć soka od sirovog povrća

Na žalost mnogi se danas bore protiv ove užasne bolesti. I sam postupak liječenja za sobom ostavlja traga n bolesniku, stoga vam i predlažemo prirodnu metodu borbe protiv raka.

Protiv te jako teške bolesti možemo se boriti prirodnim lijekovima. Treba uzimati  sirovo povrće i sokove od sirovog povrća. Takvo povrće treba da sačinjava 90% prehrane, a 10% neka bude bareni bob, barena mrkva, barena ili pečena bundeva.
Sok za liječenje pravi  se od: mrkve 1500 grama, crnog luka 300 grama, cikle 300grama, celera 300grama, crne rotkve 300 grama, brokule 300grama, kelja 300 grama i 300 grama krumpira.
Krumpir se koristi samo od srpnja do veljače, jer se nakon toga u krumpiru nagomilava otrovna materija solanin.
Inače sok od krumpira zajedno sa sokom od mrkve  ima izuzetno dobro djelovanje na organe za probavu.
Pomaže kod liječenja čira na želucu, gastritisa, gorušice, gasova, zatvora, kolitisa i tako dalje.
Već samim time što kombinacija mrkve i krumpira poboljšava probavu, razlog su egzogeni enzimi koji se unose tim sokom, i zbog toga treba svaki dan započeti sa tim sokom. Sokovi od svježeg povrća proizvode žive enzime  koji se lako apsorbiraju i dolaze na ćelijski nivo u roku od 15 minuta  čime se potiče rast i razvoj zdravih ćelija.
Enzimi iz povrća  uništavaju se na temperaturi već od 40 stepeni celzija. Izbjegavajte čokoladu, čajeve (osim zelenog ) i crnu kavu.
Treba piti nezagađenu filtriranu vodu da bi se izbjegao klor, teški metali i razni toksini, ima ih oko 19, koji se nalaze u vodi sa česme.
Destilirana voda je kisela pa ju treba izbjegavati.