Narodna Apoteka

Tradicionalna Biljna Medicina

ALTERNATIVA

Kako se boriti protiv alergija?

Prije nego posegnete za tabletama oprobajte započeti liječenje prirodnim lijekovima. Prvi korak je prehrana po krvnoj grupi. To je jedini način da se imunološki sustav aktivira.

Gen koji određuju krvnu grupu je jedan od najjačih gena u tijelu. On stvara izohemaglutinine, najjača antitijela u našem organizmu.

Kada oni dobro funkcioniraju, onda je i imunološki sustav snažan. Oni funkcioniraju dobro samo kada se hranite po svojoj krvnoj grupi.

Prehrana po krvnoj grupi je prvi korak da se imunološki sustav mobilizira, a time se i rješavate čestih alergija jer su one uzrok lošeg imunološkog sustava!

Navest ćemo koje su najbolje namirnice protiv alergija za svaku krvnu grupu posebno. To su u stvari i najzdravije namirnice za vašu krvnu grupu.

Krvna grupa O
1. Nemasno crveno meso (samo za mlađe osobe, za starije piletina, puretina i slično)
2. Riba i to naročito vrste ribe iz hladnih mora, koje su bogate s Omega 3 masnim kiselinama
3. Maslinovo i Laneno ulje – maslinovo ulje sadrži tvar oleokantal koja oponaša djelovanje ibuprofena, kemijskog lijeka protiv bolova, koji ako se duže uzima ima niz loših popratnih pojava. Ali zato ako se redovno koristi maslinovo ulje oleokantal dovodi do smanjenja zapaljenja krvnih žila, poboljšava njihovo zdravlje, sprječava stvaranje naslaga krvnih pločica što može dovesti do blokiranja arterija, smanjuje se rizik od malignih promjena i smanjuje se razina akumuliranja proteina beta amiloid koji je jedan od glavnih uzroka Alzheimerove bolesti.
4. Morske alge
5. Luk – crveni (sadrži kvercetinsku kiselinu koja je snažan antikancerogen) i bijeli (djeluje antibakterijski, ima blago antibiotsko djelovanje). 15 češnjeva bijelog luka na dan za 150% smanjuje mogućnost kancerogenih promjena u stanicama
6. Ananas sadrži bromelin koji je važan antihistaminik. Djeluje protuupalno i snižava razini fibrinogena u krvi čija povišena razina je uzrok nastajanja ugrušaka
7. Kurkuma – indijski začin – djeluje protuupalno i antibakterijski, sadrži u sebi enzim kurkuminoid koji je snažna zaštita od karcinoma jer uništava protein koji omogućuje život tumornom tkivu. Klinički je dokazana djelotvornost kurkume kod raka dojke, raka prostate i raka debelog crijeva (blokira enzim Ciklooksigenazu, COX2, čija povišena razina je uzrok nastajanja divertikula u debelom crijevu što dovodi do hemoroida, a uz pomanjkanje folne kiseline, kalcija i fitske kiseline i do raka debelog crijeva), snižava LDL kolesterol, čisti krvne žile te štiti od infarkta i moždanog udara, čisti žuč i jetru
8. Zeleni čaj podiže imunitet, sadrži katehine (polifenolne flavonoide) koji sprječavaju rast bakterije staphylococus otporne na antibiotike, katehini sprječavaju oštećenja DNK, pomažu kod raka pluća i želuca (i kod ostalih malignih bolesti), smanjuju LDL, čiste tijelo od toksina, sprječavaju određene enzime da razgrade norepinefrin, važan neurotransmiter, sadrži flour pa je dobar za zube i ugradnju kalcija u kosti, pomaže pri mršavljenju i visokom tlaku, smanjuje glavobolju i depresiju i slično
9. Tahebo čaj – naučna istraživanja provedena 70-tih godina, a kasnije i klinički dokazana u brojnim klinikama nekadašnjeg SSSR-a, dokazala su da je lapahol, komponenta iz ovog čaja izuzetno efikasna protiv virusnih infekcija, parazita i svih vrsta kancera. Lapahol djeluje imunostimulirajuće, antitumorno, protuupalno, antibakterijsko, čisti od citostatika i djeluje relaksirajuće na cijelo tijelo. Treba ga uzimati što češće, a kod težih bolesti svakodnevno u vremenu od više mjeseci. Pošto naftakvinoni iz taheba nisu topivi u vodi on je uistinu učinkovit samo u vidu ekstrakta u kapsulama
10. Silimarin – čičkovo mlijeko – podiže razinu glutationa,najjačeg antioksidanta u našem tijelu koji se nalazi u svakoj stanici i čija niska razina je uzrok pada imunosnog sustava,pojave alergija,bolesti jetre, a izuzetno niska razina je i razlog smrti
11. Liv 52 – indijski biljni preparat za jetru – dodavati ga prehrani po potrebi

 

Krvna grupa A
1. Sojin sir, sojino mlijeko – sojina dva izoflavona genisten i daidzen imaju izrazito antikancerogena svojstva i to za sve krvne grupe, a pogotovo za krvne grupe A i AB. Sojini fitoestrogeni su nezamjenjivi ako žena želi na miran način i bez popratnih pojava kao što je osteoporoza, razni maligni problemi s maternicom, jajnikom i dojkom, proći kroz menopauzu.
Što se tiče muškaraca sojin izoflavon genisten uspješno blokira enzime 5-alfa reduktazu i aromatazu koji su odgovorni za pretvorbu testosterona u dihidrotestosteron koji je jedan od uzročnika hipertrofije prostate.
Žena bi svaki dan trebala unijeti 40-60 mg izoflavona (120 grama tofu-a ili 8 dcl sojinog mlijeka). Muškarac bi trebao unijeti na dan, ali svaki dan, oko 25-30 grama izoflavona. To važi za sve krvne grupe. Soja ima izuzetno imunostimulirajuće djelovanje na malu djecu, pa bi sojino mlijeko trebalo davati i maloj djeci obavezno kod upala uha, grla i alergija, a klasično mlijeko treba izbaciti
2. Ribe hladnih mora – Omega 3 masne kiseline
3. Maslinovo i laneno ulje
4. Brokula, luk (crveni i bijeli) – brokula sadrži spoj indol-3-karbinol koji se veže za suvišni estrogen pa pomaže bubrezima lakše izlučivanje mokraće. Brokula sadrži i spoj kalcij-d-glukarat koji blokira enzim beta-glukuronidazu. Tijelo se od viška estrogena i toksina oslobađa tako da na njih u jetri spoji glukuronsku kiselinu pa se estrogeni iz tijela izluče kroz probavni sustav. Beta-glukuronidaza razgrađuje spoj između estrogena i glukuronske kiseline te se estrogen ne može izbaciti u probavni sustav.
Kalcij-d-glukarat blokira beta-glukuronidazu i pomaže jetri u stvaranju povoljne hormonske ravnoteže. Brokula je dobra za sve krvne grupe
5. Bobičasto voće poput borovnice, trešnje, višnje i slično
6. Kurkuma
7. Limun – dobro je dan započeti s pola čaše tople vode i unutra iscijediti sok od pola limuna. Ta kombinacija će vas čistiti dobro ud sluzi koja se nakupi tijekom noći u probavnom traktu i plućima – isto važi i za krvnu grupu AB.
8. Zeleni čaj i Tahebo čaj
9. Silimarin
10. Liv 52 – jedan od najboljih prirodnih preparata koji pomaže regeneraciju jetre

Krvna grupa B
1. Nemasno crveno meso, puretina (piletinu nikako!)
2. Ribe iz hladnih mora
3. Fermentirani mliječni proizvodi
4. Maslinovo i laneno ulje
5. Brokula, luk (crveni i bijeli)
6. Bobice (brusnice, bazgine bobice)
7. Kurkuma
8. Zeleni čaj i Tahebo čaj
9. Silimarin
10. Liv 52

Krvna grupa AB
1. Sojini proizvodi (najbolje sojin sir i sojino mlijeko)
2. Ribe iz hladnih mora
3. Fermentirani mliječni proizvodi
4. Maslinovo i laneno ulje
5. Brokula, luk (crveni i bijeli)
6. Limun
7. Kurkuma
8. Zeleni čaj i Tahebo čaj
9. Silimarin
10. Liv 52

Ako se držite napisanih savjeta i preporučene prehrane nećete samo spriječiti alergije nego i podići imunološki sustav organizma pa tako i poboljšati zdravlje općenito.

Kao što smo napisali u početku ovog teksta alergije su prvi znak poremećaja imunološkog sustava, a loš imunološki sustav je krivac kako obične prehlade tako i malignih oboljenja. Ovaj tekst vam može biti putokaz ka zdravom životu.

Učinkovito liječenje uzroka alergija može se obaviti samo uz Rife generatorom u veoma kratkom vremenu, a opisani biološki preparati i prehrana će na putu liječenja biti od velike koristi.