Narodna Apoteka

Tradicionalna Biljna Medicina

LEKSIKON BILJA

Oboljenja u trbuhu (Oboljenja jajnika i maternice)

Liječenje prirodnim putem, kako liječiti oboljenja trbuha, odnosno oboljenja jajnika i maternice?

 

Dnevno pripremimo jednu i pol do dvije litre čaja od mješavine od 300 g nevena i 300 g stolisnika. Za to nam je potrebno šest do osam vrhom punih čajnih žličica bilja. Čaj pijemo gutljaj po gutljaj tijekom dana. Tri velike žlice švedske grenčice razrijedimo s čajem i popijemo pola količine prije, a pola poslije svakog obroka.

Osim toga tjedno prakticiramo i sjedeće kupke sa stolisnikom. Vodu od prve kupke izlijemo ponovo na bilje i zagrijanu možemo upotrijebiti još dva puta. Tako tjedno imamo tri sjedeće kupke. Ako sjedeće kupke dobro podnosimo možemo ih prakticirati svaki dan. U slučaju napadaja bolova možemo dodatno stavljati još obloge od poljske preslice smekšane na pari i one od švedskoga bilja.

Navodimo pismo neke žene iz R./SR Njemačka od 4. veljače 1980: “Osjećam potrebu, da Vam pišem i zahvalim se. U prosincu 1978. slomila sam dva kralješka te sam morala 4 mjeseca provesti u postelji. Za to sam vrijeme mogla iscrpno proučiti Vašu knjigu. U veljači 1979. su otpustili iz bolnice kao neizlječivu moju šurjakinju s rakom u trbuhu.

bol u trbuhu

Liječnici su kazali mom bratu da bi možda mogla živjeti još četiri tjedna, o više se nije govorilo. Ništa više nije mogla jesti, u sobi se osjećao zadah truleži. Tada je počela s liječenjem biljem po Vašoj knjizi. Dnevno je pila dvije i pol litre čaja od mješavine stolisnika, koprive i nevena, ujutro, u podne i uvečer uzimala je po jednu veliku žlicu švedske grenčice razrijeđenu u šalici čaja. Stavljala je i obloge od švedskoga bilja na trbuh. Ubrzo je dobila apetit, mogla je opet jesti, a miris truleži je isčezao. Tada su iz rodnice počeli ispadati crni komadi zbog čega se najprije jako prestrašila. Ali to je bilo čišćenje. Danas opet vodi svoje domaćinstvo, kuha i ide u šetnju. Njezin obiteljski liječnik, koji je dobio otpusno pismo iz bolnice, tako nešto još nije doživio. Ali mi znamo da su to čuda iz Božje ljekarne.”