Čudesni melem – Prirodna mast koja liječi mnoge bolesti

Donosimo vam originalni recept za pripremu prirodnog melema koji liječi mnoge bolesti, pa saznajte koje su to.

 

Želimo da podijelimo sa vama recept za pripremu ovog jako ljekovitog melema. Melem je veoma jednostavan za pripremu, a i jako efikasan. Ovaj čudesni, ljekoviti melem u stanju je da liječi mnoge bolesti.

Tako ćemo spomenuti da melem uspješno liječi bronhitis, otitis, anginu, otekline, modrice, otvorene rane, pukotine na rukama i nogama, upalu jajnika, trofički čirevi te poznatije ženske bolesti. Ova mast se uspješno koristi i za opekotine.

U ovisnosti od vrste bolesti, melem koristitie tako što ga mažete na oboljelo mjesto, stavljajte obloge ili utrljavajte. Čak može da se koristi za unutrašnju upotrebu: pola žličice tri puta dnevno prije obroka. Melem je apsolutno bezopasan.

 

Kako se pravi ovaj prirodni melem?

Bit će vam potrebni sljedeći sastojci: 1 jaje, 400 ml biljnog ulja, komadić pčelinjeg voska – oko 60 grama što je otprilike veličina kao dvije kutije šibica.

Priprema melema: Skuha se jaje. Za daljnju pripremu trebati će vam samo žumanjak od kuhanog jajeta. Njega treba staviti na tanjurić i malo izgnječiti. U emajliranu posudu naspite ulje te komadić voska opustite u ulje. Stavite sve na laganu vatru i čekajte dok se vosak ne istopi. Čim se bude čulo “pucketanje” , uzmite žumance i prstima bacajte u ulje sa voskom, mrvicu po mrvicu. Ulje će početi da se pjeni, pa budite spremni da brzo uklonite posudicu u kojoj sve kuhate. Kada se ulje “smiri”, ponovo ga vratiti na šporet, te nastavite bacati žumance do kraja, stalno miješajući drvenom žlicom. Smjesa će promijeniti boju i postati tamno braun. Sklonite sa šporeta i ostavite na 15-20 minuta a kasnije procijedite kroz čistu gazu.

Kada se mast ohladi, staviti je u staklenu teglu i zatvoriti poklopcem. Mast se čuva u frižideru do 10 mjeseci.

Ovaj melem je jako efikasan prirodni lijek. Ako se melem koristi za obloge, potrebno je ugrijati na vodenoj pari, na otprilike 40 stupnjeva.

 

čudesni melem

Ovaj ljekoviti melem je dobar za

Upalu sinusa. Koristi se tako da se istopi mast u žličici i odmah naspe u pipetu. Da se melem ne bi stegnuo, radite ovo brzo. Zakapati nos dva puta dnevno sa intervalom od jednog sata. Liječnici tvrde da na ovaj način možete liječiti i sinusitis.

Gnojni otitis. Savijeni komadić vate, umočeni u ovu mast staviti u uho. Po potrebi mijenjati, uz to mazati mast iz za uha. Mast izvlači sav gnoj iz uha. Tako se liječe svi otitisi, ne samo gnojni.

Gnojna angina, apcesi u grlu i upala krajnika. Staviti mast u grlo i obloge na vrat. Ako se radi navečer, ponavljajući proceduru 2-3 puta, ujutro apces pukne.

Bronhitis, bol u želucu, crijevima, čirevi na tijelu, cmičke na očima. Tri puta na dan prije obroka, uzimati po pola kašičice masti.

Ženske bolesti koje liječi ovaj melem: Fibromioma do 10 tjedana, ciste na jajnicima, upale, mastitis. U vaginu se stavljaju tamponi sa ovom masti ujutro i uvečer. Postoje tvrdnje da posle desetak dana, od ciste ce ostati samo uspomene. Za fibromiome treba duže vremena. Kod mastitisa, na grudi se stavlja papirna salveta, umočena u mast a od gore najlon kesa. Po mogućnosti, mijenjati na svaka 2 sata.

Opekotine, čirevi, rane, otoci, zubobolja, bol u zglobovima liječi ovaj melem. Nanosi se na oboljelo mjesto preko noći i umotava se. Možete samo komadićem vate, natopljenim u mast, ako rane nisu velike. Iznenadit ćete se rezultatom!

U slučaju zubobolje melem se uzima čistim prstom i maže se bolni zub i desni, bol će obavezno nestati.

Trofički čirevi, gangrena: također stavljati papirne salvete natopljene ovim melemom i mijenjati na svaka 2 sata. Iz rana će obilato curiti gnoj. Uvjerit ćete se i sami kako će napredovati ovo spasonosno liječenje, usprkos svim vrstima skupih lijekova.

Kod liječenja hemoroida pravi se tampon od gaze i stavlja se u anus preko noći, 8 do 10 dana ili dok ne dođe do poboljšanja.

Sve što se maže radi se na noć. Obloge na bolesne zglobove, koljena trebate umotavati.

Melem je dobar za ojačavanje noktiju. Jednostavno ga treba utrljati u nokte na noć.

izvor: Biljna Medicina